Vasile Poenaru (n. 22 august 1955 la Miloșești, Ialomița) este scriitor, editor, traducător și lexicograf, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Supervizează programele editoriale ale editurilor ePublishers, eLiteratura, eDidactica, Editura Coresi etc.

S-a născut într-o familie de țărani ialomițeni, strămoșii din partea mamei fiind din Transilvania, iar din partea tatălui din zona Buzău. În perioada 1962–1970 urmează școala elementară din satul natal. Studiile liceale le parcurge la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, unde este adus de poetul Petre Ghelmez.

În perioada 1975–1979 efectuează studiile superioare la Universitatea din București, Facultatea de limbă și literatură română, secția engleză, absolvind ca șef de promoție.

A predat ore de curs practic la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, iar între 2009–2015 a susținut cursuri de Limbă și Civilizație engleză la Clubul Copiilor Sector 2, București.

În 2004 devine Master în Lingvistica engleză aplicată, cu profil didactic, la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București.

A debutat în literatură încă de la 12 ani, publicând în diverse reviste și ziare locale. A scris cărți pentru copii, lucrări didactice și a tradus din lirica italiană, engleză și turcă.

În 1990 înființează Editura Coresi.

În anul 2000 devine membru al Uniunii Scriitorilor.

A publicat șapte volume de versuri, o antologie poetică (Jungla marină 1969–1999, apărută în 1999 la Editura Coresi, București) și mai multe cărți de povestiri, poezii și scenete pentru copii. Este autor de dicționare și lucrări didactice.

Pe când era elev în clasele V–VIII obține an de an premiul I la concursul de creație literară Tinere condeie (poezie), faza republicană.

În 2000 i se decernează Premiul Asociației București a Uniunii Scriitorilor din România – Secția Literatură pentru copii și tineret.

Este considerat fiul spiritual al poetului Petre Ghelmez.

Recommended Posts

Michiela Poenaru

Michiela Poenaru, editor A absolvit: Academia de Studii Economice, Facultatea de Comerț, București și Facultatea de Drept, Universitatea din București. O parte din cărțile scrise de Michiela Poenaru sunt: S-a născut Isus Hristos. Repovestiri după Biblie pentru copii Cei șapte ani de acasă. Codul bunelor maniere pentru copii Minte sănătoasă […]

Vasile Poenaru

Petre Ghelmez

Petre Ghelmez – așa cum l-am cunoscut Carte proiectată și îngrijită de ELENA GHELMEZ CARTEA REUNEŞTE TEXTE SEMNATE DE:Gheorghe Achiţei, estetician, prof. univ. dr., Universitatea Naţio­na­lă de Arte, Bucu­reştiIon Acsan, scriitor şi editorFelicia Antip, ziaristăHoria Aramă, scriitorBaruţu T. Arghezi, scriitor (din Lausanne, Elveţia)Mitzura Arghezi, deputată, directoarea Casei Memoriale „Tudor Arghezi”Constantin […]

Vasile Poenaru